Tăriceanu, reacție la dosarul „Belina”: Poate să vină şi mama DNA-ului

Data actualizării: Data publicării:
170403_COTROCENI_INVESTIRE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea tariceanu dragnea grindeanu
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că dosarele instrumentate unor miniștri din guvernul Tudose reprezintă o tentativă de abatere a atenției de la problemele din DNA și de decredibilizare a coaliției, însă nu se va reuși acest lucru întrucât majoritatea guvernamentală este solida.

170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_00_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Călin Popescu-Tăriceanu a amintit că începerea urmării penale împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine în plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu şi de controlul Inspecţiei Judiciare la CSM.

„Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA după tiparul pe care îl ştim şi pe care doamna Kovesi, în celebra înregistrare de la şedinţa DNA, a dezvăluit-o mai demult: «găsim câţiva miniştri, facem cereri de urmărire penală împotriva lor şi distragem atenţia, facem o frumoasă diversiune în aşa fel încât lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA». N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu ştiu câta oară când se întâmplă ca miniştri să fie anchetaţi pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă”, a declarat Tăriceanu, vineri, la România TV, potrivit Ziare.com.

Tăriceanu mai susţine că principala ţintă este Guvernul, care este mai vulnerabil decât Parlamentul la aceste gen de atacuri.

Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai uşor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conştientă de aceste ameninţări - sunt toţi colegii noştri extrem de solidari şi orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină şi din partea mamei DNA-ului, - nu vor reuşi să schimbe majoritatea şi actualul guvern”, a spus el.

Liderul ALDE a spus că subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb va fi discutat luni, în cadrul coaliţiei, printre alte subiecte.

„Nu ne considerăm într-un război în care să luăm acum o bazooka şi să tragem în ceilalţi care ne atacă. Avem cu totul altă agendă şi alte preocupări: eficienţa actului de guvernare şi activitatea Parlamentului. Ne vedem de treabă”, a conchis Tăriceanu.

DNA cere urmărirea penală a Rovanei Plumb în dosarul „Belina”, în care este acuzată și Sevil Shhaideh

O insulă şi un braţ al Dunării, transferate ilegal, spun procurorii DNA, din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, ulterior închiriate companiei Tel Drum, le fac acum probleme miniştrilor care au semnat acum patru ani actele. Sevil Shhaideh, pe-atunci subalterna lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale, a fost pusă deja sub acuzare. Pentru a o cerceta şi pe Rovana Plumb, fosta şefă de la mediu, acum ministru delegat pentru fonduri europene, procurorii DNA au cerut aviz de la deputaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri