România nu va participa la EUROVISION 2024

Data actualizării: Data publicării:
Loreen ține trofeul Eurovision 2023
Loreen ține trofeul Eurovision 2023. Foto: Profimedia Images

România nu va participa la ediția din 2024 a concursului EUROVISION, din cauza "constrângerilor financiare", scrie TVR.ro.

Consiliul de Administrație al TVR a decis astăzi ca instituția să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC) din cauza "constrângerilor financiare şi a dorinţei de a reprezenta România la un nivel performant".

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru", 4 „abţineri" şi 4 „împotrivă".

Potrivit site-ului TVR.ro, astăzi Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor concursului internațional.

Astfel, în 2024, TVR va aloca resurse pentru alte producții și proiecte, precum transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare amânate.

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului. TVR menționează că, de-a lungul anilor, mai multe ţări (Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord) au decis să nu participe la concursul internaţional.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri