Bâlbâieli cu carantina. Restricții relaxate la câteva ore după ce au fost impuse: „Pentru popularitate, să nu le sară oamenii în cap”

Data actualizării: Data publicării:
Imagine din orașul Slobozia, toamna.
Autoritățile din Slobozia au decis măsuri suplimentare anti-COVID la nivel local, dar după doar câteva ore au renunțat la o parte dintre restricții.

Bâlbâieli la Slobozia, în privința carantinei. Autoritățile au decis măsuri suplimentare anti-COVID la nivel local, dar după doar câteva ore au renunțat la o parte dintre restricții. Asta, cu toate că incidența e mai mare ca oricând.

În orașul Slobozia, după ce rata de infectare a depășit 12 cazuri la mia de locuitori, autoritățile au hotărât că a venit momentul să ia atitudine.

Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: CJSU Ialomița a decis ca, începând de vineri, în municipiul Slobozia să fie aplicate măsuri mai dure de restricție pentru populație. Numai că aceleași autorități după doar câteva ore s-au răzgândit și le-au anulat, practic le-au înlocuit cu unele mai puțin restrictive.

Prima decizie prevedea că persoanele nevaccinate puteau merge la magazine doar până la ora 19:00, restaurantele ar fi funcționat la o capacitate de 30% și nimeni nu avea voie să staționeze în localitate. Prefectul județului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, așa că am stat de vorbă cu primarul orașului.

Dragoș Soare, primar Slobozia: Măsurile au fost corelate cu Hotărârea de guvern care reglementează setul de măsuri pe care le putem lua la nivel local. Și înainte, cu măsurile din hotărârea anterioară, erau permise anumite activitati, dar cu o limitare mai drastică și o diferențiere clară între cei care sunt vaccinați și cei care nu sunt vaccinați.

Localnic: „E prima dată când se răzgândesc cei care iau decizii? Ne-am obișnuit cu inconsecvența lor...”

Cu alte cuvinte, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a trebuit să se conformeze normelor în vigoare. Locuitorii orașului au fost bulversați de toată această situație.

Reporter: De ce credeți că s-au răzgândit autoritățile?
Femeie: Pentru popularitate cred, ca să nu le sară oamnenii în cap.
Bărbat: E prima dată când se răzgândesc cei care iau decizii? Ne-am obișnuit cu inconsecvența lor...

Reporter: Ce știți dumnevoastră? Ce măsuri s-au luat?
Bărbat: Foarte bune. Injectat să fii. Să porți mască, ca mine, dar pe nas. Și ordonați, noi. Nu intrăm ca la alimentara asta, călare peste om.

Cert e că acum, în Slobozia, sunt deschise și piscinele. Magazinele au activitate până la ora 22:00, iar restaurantele funcționează la o capacitate de 50%.

Reporter: Iulia Stanciu / Operator: Victor Niță

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri