Bistrița: Nerespectarea intervalului orar de deplasare în funcție de categoria de vârstă, principala abatere în prima zi de carantină

Data publicării:
Polițiști și jandarmi verifică documentele unui bărbat ieșit cu câinele la plimbare.
Polițiști și jandarmi verifică documentele unui bărbat ieșit cu câinele la plimbare. Foto: InquamPhotos / George Călin

Nerespectarea intervalului orar în care se pot deplasa diferite categorii de persoane este principala abatere constatată de jandarmi în urma controalelor făcute în prima zi de carantină din municipiul Bistrița, informează Mediafax.

Jandarmii din Bistrița au făcut primele controale în oraș, în prima zi de carantină. Conform acestora, în prima zi au predominat acțiunile de informare ale cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate.

„Cu toate că în proporție foarte mare cetățenii respectă noile măsuri stabilite odată cu intrarea în carantină și înțeleg că acestea presupun protejarea populației, unii dintre cetățenii cu care au relaționat astăzi jandarmii aflați în teren, nu înțeleg scopul acestor măsuri și mai mult decât atât, nu vor să le respecte. Una dintre cele mai întâlnite abateri constatate în cursul zilei a fost necunoașterea respectării intervalului orar destinat anumitor categorii de vârstă”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Instituția informează că, în conformitate Ordinul privind instituirea carantinei, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani este permisă în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.

Orașul Bistrița a intrat în carantină joi dimineață, de la ora 5.00, după ce incidența a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a ajuns la 9,1 la 1.000 de locuitori.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri