Prelevare multiplă de organe de la o femeie de 53 de ani aflată în moarte cerebrală, realizată la Spitalul Județean de Urgenţă Bacău

Data actualizării: Data publicării:
chirurgi in sala de operatii
Medici din cadrul SJU Bacău au realizat o prelevare multiplă de organe. Foto: GettyImages

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău au realizat o prelevare multiplă de organe de la o femeie în vârstă de 53 ani aflată în moarte cerebrală, au informat reprezentanţii SJU.

În cadrul procedurii au fost prelevaţi ficatul, rinichii, os, tendon şi cornee.

„Pacientul donator a fost o femeie în vârstă de 53 ani, cu diagnosticul de anevrism cerebral rupt, care a fost declarată în moarte cerebrală de către echipa multidisciplinară din cadrul SJU Bacău şi, conform protocoalelor naţionale în vigoare, a îndeplinit condiţiile pentru prelevarea de organe şi ţesuturi. Mulţumim membrilor familiei, care, deşi trec prin momente extrem de dificile, au înţeles importanţa donării organelor altor persoane aflate în suferinţă, oferindu-le o şansă la viaţă”, au transmis reprezentanţii spitalului, potrivit Agerpres.

După prelevare, ficatul a ajuns la Institutul Clinic „Fundeni” Bucureşti, rinichii la Institutul Clinic „C. I. Parhon” Iaşi, corneea la Spitalul de Oftalmologie Bucureşti iar ţesutul tendinos la banca de ţesut de la Spitalul „Colentina” Bucureşti.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri