Surse Digi24: Trei spitale din București vor trata numai pacienți cu forme medii și grave de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
pacient la terapie intensiva
Pacient la terapie intensivă. Foto: Getty Images

Spitalele Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta vor primi și îngriji doar pacienții cu forme medii și severe de COVID-19. Potrivit surselor Digi24, acest lucru se va întâmpla din momentul adoptării ordinului prin care asimptomaticii și bolnavii cu forme ușoare vor rămâne doar în grija medicilor de familie.

Jurnalistul Digi24 Carla Tănasie relatează că acest ordin ar urma să apară săptămâna viitoare, proiectul de ordonanță fiind deja înaintat către prim-ministru.

O modificare importantă este că spitalele Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta vor primi numai cazuri medii și severe. O altă modificare arată că aceste spitale vor avea linii de gardă pe radiologie.

Pacienții cu forme ușoare de coronavirus sau cei asimptomatici vor fi evaluați, însă în alte centre și cu programare, nefiind considerate urgențe. După această evaluare se vor întoarce acasă și vor rămâne în izolare pentru 14 zile. În această perioadă ei vor fi monitorizați telefonic de medicii de familie.

De altfel, în acest moment se lucrează la un chestionar standard pentru medicii de familie, ca să afle mai ușor care este starea de sănătate a persoanelor infectate.

Acest model ar putea fi adoptat și în alte orașe din țară, dacă situația o impune.

Ieri, premierul a pledat din nou pentru implicarea medicilor de familie în evaluarea stării de sănătate a pacienţilor care nu au nevoie de îngrijiri spitaliceşti. În plus, Orban a cerut Ministerului Sănătăţii creşterea capacităţii de testare, precum şi a capacităţii de răspuns a Direcţiilor de Sănătate Publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri