Copaci din Parcul Tineretului, puși la pământ de un dezvoltator imobiliar

Data publicării:
tineretului

Dezvoltatorul se grăbeşte să doboare copacii deşi a primit, prin decizii judecătoreşti, numai autorizaţie de construire, fără cea de defrişare.

Locuitorii blocurilor din apropierea Parcului Tineretului au fost treziţi de zgomotul motofierăstraielor. Copacii au căzut unul câte unul. Muncitorii au adus şi un excavator, pentru a-i ajuta la defrişare, iar 30 de arbori au fost puşi la pământ în doar două ore.

„Tot ce este aici este tăiat, tot locul ăsta unde trebuie să fie un bloc este tăiat şi pus la pământ, copaci de peste 30 de ani, spune un bărbat.

Terenul retrocedat din Parcul Tineretului are aproape două hectare. Conform planurilor proprietarului, acolo va fi ridicat un ansamblu rezidenţial compus din șase blocuri, însă aprobările pentru acest proiect nu sunt complete. Poliţiştii locali de la Sectorul 4 s-au limitat în a-l amenda pe proprietarul terenului cu 5 000 de lei.

„Amenzile s-au dat pentru că nu există autorizaţie de defrişare a arborilor”, spune Danie Cărămidă, arhitect şef Primărie Sector 4.

Locuitorii din zonă spun că, din ce au auzit, 500 de copaci vor fi tăiaţi pentru a face loc blocurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri