Cozi enorme de mii de persoane, la poșta fără poștași. Toți angajații și-au dat demisia, speriați de locuitorii orașului

Data publicării:
posta romana agerpres
Foto: Agerpres

Mii de mame cu copii și pensionari fără putere stau cu orele la coadă la un ghișeu poștal dintr-un „cartier-satelit” al Bucureștiului, de unde au demisionat toți angajații. Acum sunt detașați prin rotație alți funcționari, dar numai doi-trei, insuficienți pentru o populație de peste 100 de mii de oameni. Așa că cine nu este prieten cu cardul trebuie să se epuizeze la cozi ca să ia pensia sau alocația pentru copii.

În imagini puteți vedea cum arată oficiul poștal din Popești-Leordeni în perioada când se dau pensiile și alocațiile pentru copii.

Bărbat: Am venit câteva zile la rând, era coadă până în stradă.

Populația orașului de lângă București a crescut de șapte ori în șapte ani. Depășiți de situație, poștaștii din Popești-Leordeni au demisionat, iar localnicii trebuie să se ducă să ridice de la poștă veniturile. Dacă și-ar face cont, ar fi mai simplu, dar...

Femeie: Sunt bătrâni care nu știu să umble cu cardul...

Problema este că nici facturile nu mai ajung în cutiile poștale, iar localnicii se plâng că sunt transformați fără voia lor în rău-platnici.

Femeie: Cum se poate? Noi nu avem plicuri la curent de două luni de zile. Am venit după plicul de apă, au spus că nu a sosit aici, m-am dus după apă, au spus că după 8 a venit aici.

Directorii Poștei promit să elimine cozile de la oficiul din Popești-Leordeni dar spun că în continuare vor fi probleme

Copleșit de avalanșa de plângeri scrise de localnici, primarul din Popești-Leordeni le-a scris directorilor de la Poștă că are nevoie de o soluție. Deocamdată are promisiuni.

Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni: A rămas pentru săptămâna viitoare, azi am avut o discuție cu doamna director a sucursalei de la Popești și doamna director general al companiei române a poștei, ne vom întâlni să identificăm o soluție.

Directorii Poștei promit să elimine cozile de la oficiul din Popești-Leordeni. Au scos la concurs 11 posturi special pentru „cartierul-satelit” al Capitalei. Spun însă că și viitorii poștași vor avea probleme. Casele din oraș nu sunt numerotate în ordine, iar mulți localnici nu au cutie poștală la poartă. Drept pentru care primarul i-a somat să rezolve lucrurile.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri