Video Două femei și două fetițe de 2 și 4 ani, în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei

Data actualizării: Data publicării:
fetita in spital
Toate cele patru paciente sunt internate pe secția de Terapie Intensivă. Două dintre ele sunt intubate și ventilate mecanic. Credit foto: Guliver/Getty Images

Două femei și două fetițe de 2 și 4 ani din Oradea au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat acasă cu o soluție pentru tratarea scabiei. Cea mai mare dintre ele, în vârstă de 27 de ani, folosise substanța pentru a se spăla pe picioare. La scurt timp, au început să se simtă rău și au chemat Ambulanța. Toate cele 4 paciente sunt internate acum pe secția de Terapie Intensivă, iar prognosticul medicilor este rezervat.

Apelul la 112 a fost dat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02:15.

"Din primele investigații efectuate de polițiști a reieșit că, în seara de 30 ianuarie 2024, o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluția respectivă pentru a se spăla pe picioare, în prezența altor trei membri ai familiei, o tânără de 23 de ani și două minore de 2 și 4 ani", se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

La scurt timp, toate cele patru persoane au început să acuze stări de vomă. Un echipaj medical le-a transportat de urgență la spital. Din cauza vaporilor inhalați, două dintre cele 4 persoane sunt intubate și ventilate mecanic.

"Ambele fetiţe şi pacienta de 24 ani au inhalat vaporii soluţiei. Pacienta de 27 ani s-a şi spălat cu acea soluţie. Micuţele sunt în stare extrem de gravă, fetiţa în vârstă de 2 ani este, şi ea, intubată şi ventilată mecanic. Prognosticul medicilor este rezervat pentru toate cele patru paciente", a declarat Lisa Crăiuţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic judeţean din Oradea pentru eBihoreanul.

În paralel, polițiștii au deschis dosar penal și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri