Video „Dulăpiorul fermecat”. Grupul DIGI și Asociația „Îngeri pentru Suflet” vin în ajutorul elevilor din comunitățile defavorizate

Data publicării:
Grupul DIGI se implică pentru al doilea an la rând în susținerea educației în comunitățile defavorizate
Grupul DIGI se implică pentru al doilea an la rând în susținerea educației în comunitățile defavorizate. Foto: Captură video Digi24

Grupul DIGI se implică pentru al doilea an la rând în susținerea educației în comunitățile defavorizate. „Dulăpiorul Fermecat - un pas pentru un viitor mai bun” - este proiectul care vizează reducerea abandonului școlar. Grupul DIGI, împreună cu Asociația „Îngeri pentru Suflete”, au dotat mai multe școli din județul Arad cu tot ce e nevoie pentru o educație de calitate. 900 de copii se pot uita cu încredere spre viitor pentru că de astazi au tot ce le trebuie în... Dulăpiorul Fermecat.

Dulăpiorul Fermecat s-a umplut ca prin magie, cu rechizite, în trei localități din Arad: Vinga, Mailat și Mănăștur. Peste 900 de școlari care nu s-au bucurat până acum de materiale educative de calitate au fost numai zâmbet, astăzi.

- E magic. Are multe caiete, stilouri și penare.

- În dulăpior îmi place că găsim multe stilouri, multe genți, multe penare.

- Multe rechizite. Avem de toate și caiete.

- Creioane, carioci, caiete, stilouri, pixuri.

Copiii primesc de la profesorii lor rechizite școlare din Dulăpiorul fermecat ori de câte ori au nevoie.

Ioana Gherghel - director Liceul Tehnologic Vinga: Dulăpiorul Fermecat combate abandonul școlar, îi încurajează pe elevi să participe la cursurile școlare și acolo înăuntru găsesc tot ce au nevoie, de la caiete, la ghiozadane, al penare, colorate, foarte frumaose, atrăgătoare.

Elevii din comunitățile defavorizate au nevoie de susținere în fiecare zi, la școală. Proiectul susținut de Grupul DIGI le vine în ajutor.

Mónika Bányai - director școala din Mailat: Proiectul Dulăpiorul Fermecat este un foarte mare ajutor în primul rând părinților pentru că asta acoperă aproape toate necesitățile elevilor.

Alexandra Timar - președinte Asociația Îngeri Pentru Suflete Arad: Principala cauză a abandonului școlar în școala românească o reprezintă lipsurile materiale. Cu toate că școala este gratuită, copiii nu au acces la cele necesare, preponderent în zona rurală. Ne-am propus să rezolvăm această listă și această carență și atunci am înființat cestee dulăpioare în școlile din comunitățile în care noi activăm.

Elena - voluntar Asociația Îngeri Pentru Suflete: Faptul că pot să ajut copiii îmi aduce mie o bucurie imensă și stiu că pot beneficia mulți copii pe urma acestui proiect.

Susținerea acestui proiect reprezintă o nouă acțiune de responsabilitate socială, înscrisă în axa #DIGIEdu, prin care conectăm mii de povești la viitor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri