Limbile străine care vă aduc un salariu de până la 8.000 de lei pe lună

Data actualizării: Data publicării:
targ joburi cv angajare munca
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Tinerii români care ştiu limbi nordice nu îşi fac griji în privinţa locului de muncă. Sunt vânaţi de toate marile companii, iar salariile ajung la 8.000 de lei pe lună. În plus, sunt prea multe joburi şi prea puţini candidaţi, aşa că mulţi sunt angjaţi încă de pe băncile şcolii.

Alexandra Bârsan a terminat Facultatea de Administraţie şi Afaceri în limba germană. A lucrat o vreme în ţară, dar vrea să plece în Germania.

Mi-am dat seama că am nevoie să mă dezvolt personal şi ca să văd eventual ce merge bine acolo şi să pot aduce acele lucruri în România. Nu ştiu ce va fi, poate o să-mi placă foarte mult, poate o să găsesc un loc foarte bun de muncă acolo”, spune Alexandra Bârsan, absolventă.

Tinerii care ştiu bine o limbă nordică sunt vânaţi de multe companii mari. Sunt însă prea puţini candidaţi pentru joburile de pe piaţă.

„Am ales să mă înscriu la norvegiană-engleză pentru că îmi oferă o oportunitate mai mare în viitor și limbile nordice se caută mult mai mult decât limbile internaționale”, spune Alexandra Bârsan, absolventă

Pentru limba olandeză avem 64 de joburi, pe norvegiană avem 8, pentru daneză avem 6, pentru germană 160 de joburi şi astea sunt acum valabile. Pentru candidaţii care vorbesc o limbă foarte rară , finlandeza sau daneza salariile pot ajunge şi la 1000 de euro cu bonusul de limbă”, afirmă Dragoş Gheban, manager firmă de recrutare

Tot mai mulţi tineri români aleg să înveţe norvegiană, suedeză, finlandeză sau germană ca limbă secundară pentru engleză şi franceză.

Pe 270 de locuri avem 685 de candidaţi deci în continuare o cerere foarte mare de limbi moderne aplicate. La noi se studiază suedeza şi neerlandeză în acest moment în regim de specializări secundare”, spune Laura Sitaru, prodecan Studii şi comunicare.

Avem patru pe loc, la locurile la buget, undeva în jur de 400 de candidaţi care s-au înscris deja, ceea ce ne confrmă că anul acesta vor fi cu 10-15% mai mult decât anul trecut”, spune ănase Stamuel, prodecan fac adm afacerilor în germană.

Tocmai pentru că e bătaie mare pe candidaţi, firmele preferă să recruteze angajaţi încă de pe băncile şcolii.

Noi am dezvoltat o serie de iniţiative pe care le avem în colaborare cu toate centrele universitare mari din ţară, programe de intership plătite, astfel încât ei să ia contact cu companiile din timp şi să fie mai pregătiţi în momentul în care vor termina facultatea pentru a ne asigura că beneficiem la sfârşit de cei mai pregătiţi studenţi”, spune Estera Anghelescu, director recrutare multinaţională.

Angajații care ştiu limbi străine rare câştigă între 3000 şi 8000 de lei lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri