Galerie Foto O șoferiță din Satu Mare s-a aruncat din mașina care luase foc. O femeie a sărit să o ajute: "Hainele îi erau curprinse de flăcări"

Data actualizării: Data publicării:
colaj masina flacari satu mare
Ceilalți participanți la trafic au salvat-o pe femeie și au reușit să stingă incendiul izbucnit la mașină. Sursa foto: PresaSM

O șoferiță de 60 de ani din Satu Mare a fost la un pas de moarte, după ce în mașina ei a izbucnit un incendiu. Ca să scape din foc, femeia a sărit din autoturismul care se afla în mers. O altă femeie, șofer pe microbuz, a văzut întreaga scenă și a intervenit imediat, cu o pătură și un stingător. "Hainele îi erau curprinse de flăcări", a declarat aceasta pentru PresaSM. Un echipaj de Ambulanță, care trecea întâmplător prin zonă, i-a acordat victimei primul ajutor. Șoferița a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri pe mâini, picioare și cap.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 12:30, pe DN 19F, între localitățile Odoreu și Băbășești. Șoferiță s-a aruncat de la volan, după ce mașina ei a fost curprinsă, în mers, de flăcări. Autoturismul s-a oprit într-un parapet de protecție aflat pe marginea drumului.

O altă femeie, șofer pe microbuz, a văzut întreaga scenă. Fără să stea pe gânduri, a tras imediat pe dreapta și a sărit să ajute victima ale cărei haine erau cuprinse de flăcări.

"Am văzut cum persoana a sărit din autoturismul din care ieșea fum, hainele îi erau cuprinse de flăcări. Am luat repede o pătură și am stins flăcările de pe hainele acesteia. Am luat repede un stingător și am încercat să sting și flăcările care au cuprins autoturismul. Ulterior, a mai venit o mașină de pe contrasens, a oprit un bărbat, care m-a ajutat să sting flăcările din autoturism. Apoi au mai ajuns și alte persoane, care au sărit în ajutor. M-a impresionat solidaritatea oamenilor, aș dori să îi remarc pe toți cei care s-au oprit și au intervenit”, a povestit șoferița salvatoare pentru PresaSM.

Mașină cuprinsă de flăcări, în Satu Mare. Șoferița s-a aruncat în mers de la volan. Sursa foto: PresaSM
Mașină cuprinsă de flăcări, în Satu Mare. Șoferița s-a aruncat în mers de la volan. Sursa foto: PresaSM

Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Satu Mare, care venea de la un alt caz medical, s-a oprit imediat și a acordat asistență victimei. Femeia a fost preluată și transportată apoi la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

"La fața locului s-au deplasat 8 subofițeri cu două autospeciale cu apă și spumă, dintre care una având în dotare modul de descarcerare. De asemenea, la locul intervenției s-a alocat și o ambulanță SAJ. Ajunse la locul intervenției, forțele profesioniste au gasit victima evacuată și incendiul lichidat de către participanții la trafic.", au transmis reprezentanții ISU Satu Mare.

"Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, urmând a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii", au transmis reprezentanții IPJ Satu Mare.

Victima, scrie sursa citată, a suferit arsuri la nivelul picioarelor, mâinilor și capului și va fi supusă mai multor intervenții chirurgicale. În paralel, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri