Sorina Pintea va fi înlocuită de la conducerea spitalului de urgență din Baia Mare și va fi suspendată din PSD

Data publicării:
sorina pintea
Foto: Inquam Photos/George Călin

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea va fin înlocuită din această funcție și suspendată din PSD, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, după ce Pintea a fost arestată în dosarul în care e acuzată de luare de mită, informează Agerpres.

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor” a precizat, într-o postare pe Facebook, Gabriel Zetea.

El a subliniat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri „pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

În plus, preşedintele PSD Maramureş a susţinut că este „şocat” de acuzaţiile aduse fostului ministru al Sănătăţii şi a afirmat că are încredere că justiţia va face lumină în acest caz.

Tribunalul București a decis deja arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri