Studenții ar putea beneficia de tarif redus la călătoria cu trenul și metroul până la 30 de ani - proiect

Data publicării:
Mai multi studenti cumpara bilete de tren de la casele de bilete din Gara de Nord
FOTO: Agerpres

Vârsta până la care studenţii beneficiază de tarif redus la călătorie cu trenul şi metroul creşte de la 26 de ani la 30, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei pus în dezbatere publică.

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Educaţiei anunță că a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru studenţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Tariful redus creşte de la 50% la 90% pentru toţi studenţii români sau străini care sunt înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student. Facilităţile sunt valabile şi la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip „10 călătorii”.

Vârsta până la care studenţii beneficiază de facilităţi creşte de la 26, la 30 de ani, cu excepţia studenţilor care au unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceştia beneficiază de gratuitate”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Proiectul mai prevede că studenţii cetăţeni români care studiază în afara graniţelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât îşi păstrează calitatea de student.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri