Sute de morminte vor fi mutate dintr-un cimitir din Cluj. Primăria trebuie să facă loc unui bloc de locuințe

Data publicării:
cimitir din romania
Instanța a decis că între morminte și viitorul proiect imobiliar trebuie să fie o distanță de cel puțin 53 de metri. FOTO: Shutterstock

Veste tulburătoare pentru zeci de familii din Cluj. Primăria trebuie să mute mai multe morminte dintr-un cimitir, pentru a face loc unui ansamblu rezidențial. Instanța a decis că între morminte și viitorul proiect imobiliar trebuie să fie o distanță de cel puțin 53 de metri.

Societatea a dat în judecată Consiliul Local în 2012. După un proces care s-a întins pe o durată de 15 ani, magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au stabilit că cimitirul aflat în cartierul Mănăștur a fost extins ilegal.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, autoritatea care administrează acest cimitir, a permis amplasarea mormintelor până la limita de proprietate cu terenul societății, fără să respecte disanța minimă de 53 de metri, fiind vorba despre o zonă care include și locuințe.

Firma are un teren de peste 3.000 de metri pătrați, iar legea permite construirea de locuințe cu condiția ca această construcție să se afle la o distanță de 53 de metri.

Astfel, municipalitatea trebuie să aducă terenul la starea inițială și să strămute peste 500 de morminte.

De asemenea, Consiliul Local este obligat să suporte cheltuielile de judecată în valoare de peste 11.000 de lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri