Tinere obligate să facă videochat și să-și tatueze portretul sau numele "șefului" lor pe trup. Culisele unei afaceri de milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
latop cu camera video pantofi cu toc pe pat
Credit foto: Guliver/Getty Images

Mai multe tinere au ajuns, fără voia lor, victimelor unor loverboy, care au profitat și au făcut milioane de lei de pe urma lor. În locul unei relații de iubire, fetele au fost obligate să facă videochat în diferite apartamente din București, Ilfov și Cluj. Dacă se opuneau, erau bătute și agresate psihic. Ca să se facă stăpâni pe ele, șefii le obligau să-și tatueze portretul sau numele lor pe trup. Cei 4 indivizi, reținuți în iunie și aflați în arest la domiciliu acum, au fost trimiși, zilele trecute, în judecată, anunță DIICOT. Printre ei se numără și Vlad Obu, un apropiat al fraților Tate.

Primele fete fuseseră racolate în cursul anului 2021.

"Inculpații au identificat și recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin , prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie sau concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy) pe care le-au adăpostit în imobile din județul Ilfov și municipiile București și Cluj Napoca", transmite DIICOT.

Sub amenințarea bătăii, dar și a presiunilor psihice, tinerele erau obligate "să producă materiale cu conținut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulților și să presteze activități din sfera videochatului".

Potrivit datelor de la dosar, toți banii încasați erau folosiți aproape integral de inculpați. În plus, fetele erau obligate să-și facă tatuaje cu chipul sau numele "șefului" lor.

"În vederea fidelizării persoanelor vătămate și pentru a se asigura că acestea vor desfășura activitățile în beneficiul exclusiv al membrilor grupului, li s-a impus să-și tatueze numele sau portretul membrului din grup care se ocupa de exploatarea lor sexuală", se arată în comunicatul DIICOT.

Mai mult, pe lângă traficul de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat, unul dintre inculpați este acuzat și de instigarea publică.

"S-a reținut că în perioada 2022 -2023 a îndemnat publicul, prin difuzarea de materiale scrise (carte), postarea de fișiere video pe diferite rețele de socializare și prin promovarea unui club, la recrutarea de persoane de sex feminin și obligarea acestora, prin constrângere morală, să creeze materiale cu conținut sexual explicit pe platforme online, să presteze servicii videochat sau să practice prostituția", transmite DIICOT.

Pe lângă prelungirea arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, s-a decis confiscarea atât "a unităților PC, laptopurilor și telefoanelor ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare de la domiciliile celor 4 inculpați, precum și a sumelor de 2.231.000 lei, 630.000 lei, 81.000 lei, 2.140.000 lei și 7.112.000 lei, cu privire la care s-a stabilit că au fost obținute de către inculpați ca urmare a publicării de materiale cu conținut sexual explicit, pe o platformă online. Totodată s-a solicitat menținerea sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme și un ceas (toate din categoria lux), precum și obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat ( trei la câte 10.000 lei, iar cel de-al patrulea la 6.000 lei), se mai arată în comunicatul DIICOT.

Printre inculpați se numără și Vlad Obu, un apropiat al fraților Tate. Bărbatul, care este și patronul unui studio de videochat, este acuzat că folosea metoda „loverboy” pentru a obliga femei să producă materiale pornografice pe platformele administrate de gruparea sa. Bărbatul și complicii săi au fost arestați preventiv la mijlocul lunii iunie. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri