Video Transfăgărăşanul este blocat din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Circulația, oprită până vineri dimineaţă

Data actualizării: Data publicării:
trafic blocat
Transfăgărăşanul, blocat din cauza unor căderi de pietre. Foto: Captură video Digi24

Traficul rutier este blocat joi pe Transfăgărăşan din cauza căderilor de pietre de pe versanți, în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Circulaţia este întreruptă pe ambele sensuri de mers, iar pompierii intervin să deblocheze în primă fază un singur sens pentru a se putea circula alternativ, a spus purtătorul de cuvânt ISU Argeș, la Digi24. Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a anunţat că drumul rămâne închis până vineri dimineaţă.

ACTUALIZARE Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, s-a deplasat în zona afectată şi a constatat că mai mult de o sută de maşini erau blocate în zonă.

S-a acţionat cu utilaje, astfel încât drumul să poată fi degajat pe un sens, încât maşinile să poată pleca.

„Circulaţia va fi închisă pe Transfăgărăşan, din acest moment şi până mâine dimineaţă, la ora 9! Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 2, în această noapte”, a mai transmis prefectul de Argeş.

Potrivit acestuia, acţionează în zonă echipe de la Drumuri, 5 echipaje ISU Argeş şi 8 echipaje de poliţie.

De asemenea, un echipaj SMURD a acordat îngrijiri unei persoane care circula cu motocicleta şi care a fost rănită de o piatră. „Persoana rănită, o femeie de cetăţenie poloneză, a primit îngrijiri de la echipajul SMURD şi a ales să îşi continue drumul fără a merge la spital. A fost rănită uşor”, a mai precizat prefectul.

Acesta face apel la populaţie să nu se aventureze în zonă.

Stirea inițială

„În judeţul Argeş, pe DN 7C Transfăgărăşan, tronson kilometric 56 - 63, precipitaţiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanţi”, anunţă ​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit News.ro.

Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers. Şi în prezent plouă, cu acumulare de apă şi aluviuni pe carosabil.

Ionuț Tunaru, purtătorul de cuvânt ISU Argeș, a declarat pentru Digi24 că pompierii încearcă să deblocheze în primă fază un singur sens pentru a se putea circula alternativ. 

„În urma precipitațiilor abundente, a fost blocat drumul în două zone de către aluviunile aduse de apă. Vorbim de bolovani, mâl, de lemne care au căzut pe drum și au blocat circulația. În zonă s-au deplasat pompierii cu utilaje și intervin pentru a degaja aluviunile aduse pe carosabil. Se încearcă deblocarea unui singur sens deocamdată pentru a putea să se circule alternativ pentru coborâre și urcare spre Cota 2000”, a spus Ionuț Tunaru. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri