Vizita Papei Francisc în România. Scaunul papal folosit la Sfânta Liturghie din Bucureşti, construit de un designer român

Data actualizării: Data publicării:
Vizita Papei Francisc în România. Scaunul papal folosit la Sfânta Liturghie din Bucureşti, construit de un designer român
Proiectul aparţine designerului Mihai Grama, iar scaunul are o structură din lemn de fag, cu elemente decorative din stejar, tapiţat cu stofă brodată cu însemne care se regăsesc în Catedrală. Foto: Agerpres

O firmă din Reghin s-a oferit să realizeze scaunul papal ce va fi folosit la Sfânta Liturghie din Bucureşti, precum şi alte obiecte de mobilier cu 50 de locuri, scrie news.ro.

Citește și: Jilţul pe care va sta Papa Francisc la Iaşi, făcut manual de un tâmplar român

Proiectul aparţine designerului Mihai Grama, iar scaunul are o structură din lemn de fag, cu elemente decorative din stejar, tapiţat cu stofă brodată cu însemne care se regăsesc în Catedrală.

CITEȘTE ȘI: Urmărește la Digi 24 călătoria apostolică a Papei Francisc în România

„Firma s-a oferit să îl facă şi a folosit modele din Catedrala Sfântul Iosif”, a spus Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, pentru News.ro.

Piesele de mobilier au fost comandate de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. După eveniment, scaunul papal va fi instalat într-un muzeu, iar restul pieselor vor rămâne în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, potrivit Radio România Tg.Mureş.

CITEȘTE ȘI: Mesajul Papei Francisc, înainte de vizita în România

Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

CITEȘTE ȘI: Vizită Papa Francisc. Harta restricțiilor de trafic din Capitală

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri