Ziua NATO: Sediul MAE va fi iluminat în albastru

Data publicării:
mae
Evenimentele organizate de Ziua NATO fac parte dintr-o suită de acţiuni de diplomaţie publică organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe parcursul acestui an. Sursa foto: Facebook

Sediul Ministerului Afacerilor Externe va fi iluminat în albastru, între orele 20,00 şi 21,30, de Ziua NATO care este aniversată în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an.

Ministerul Afacerilor Externe va găzdui duminică, cu prilejul Zilei NATO în România, un eveniment educaţional organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, iar în cursul serii sediul central al diplomaţiei va fi iluminat în albastru, între orele 20,00 şi 21,30, scrie Agerpres.

Ziua NATO este aniversată în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, fiind declarată "sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic". În acest an, se celebrează o dublă aniversare: 20 de ani de la aderarea României la NATO şi 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit unui comunicat MAE, evenimentele organizate pe 7 aprilie fac parte dintr-o suită de acţiuni de diplomaţie publică organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe parcursul acestui an, în ţară şi la misiunile diplomatice, în cooperare şi cu alte instituţii partenere.

Sunt programate conferinţe, mese rotunde, expoziţii şi campania "Born în NATO", dedicată tinerilor născuţi începând cu 2004 şi derulată în cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale în diferite şcoli şi licee din ţară.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri