O comisie va cerceta un posibil dublu standard de calitate al produselor vest-europene

Data actualizării: Data publicării:
Petre Daea_inquam_ganea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că a fost constituit un colectiv de muncă format din reprezentați ai Ministerului, Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru depistarea eventualului dublu standard în privința calității alimentelor produse în Vestul Europei.

Petre Daea_inquam_ganea

'Am început astăzi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA să vedem cum, concret, depistăm, dacă este cazul, situația dublului standard. Aici trebuie să fim, pe de o parte, și echilibrați în afirmații și extrem de atenți la ce se întâmplă pe piață. Motiv pentru care astăzi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, ANSVSA și ANPC își stabilesc modul de lucru concret pentru a depista dacă există o astfel de situație în România. Până atunci ne rezervăm dreptul să ne organizăm, să analizăm și, în condițiile în care găsim situații în realitate, le vom anunța', a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Petre Daea a răspuns astfel unei întrebări referitoare la existența în România a dublului standard de calitate practicat de firmele din Vestul Europei, așa cum au reclamat Ungaria, Cehia și Slovacia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri