Digi Communications, obligațiuni în valoare de 125 de milioane de euro pe piețele externe

Data publicării:
Digi Communications logo sigla

Digi Communications, compania mamă a RCS & RDS, a anunțat astăzi Bursa de Valori București despre lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 125 milioane euro, scadentă în 2023.

Listarea se face în Irlanda, piață unde compania a mai efectuat emisiuni similare în trecut. Oferta este coordonată și administrată de Citigroup și se adresează investitorilor instituționali calificați.

Aceste obligațiuni suplimentare urmează să fie consolidate și încadrate în aceeași clasă a titlurilor obligatare senioare garantate existente de 350 milioane euro, scadente tot în 2023. Potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti, Digi Communications intenționează ca din veniturile brute rezultate în urma ofertei să refinanțeze o parte din datorii.

Cristian Tudorescu, consultant financiar: Obligaţiunile reprezintă o modalitate a companiilor de a-şi finanţa dezvoltarea. O companie poate să acceseze un credit bancar, poate să ceară bani de la acţionari sau să emită aceste obligaţiuni.

Finanţarea obţinută poate să servească unor achiziţii, unor dezvoltari. De pildă, grupul Digi îşi extinde operaţiunile în mai multe ţări, a achiziţionat recent un jucător din Ungaria şi atunci sursa de finanţare a acestor achiziţii, a acestor extinderi, în cazul de faţă o reprezintă obligaţiunile.

Alte companii pot să-şi dezvolte capacităţi de producţie, să-şi crească cifra de afaceri şi practic, este o modalitate de dezvoltare această finanţare prin obligaţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri