Misterul evadării lui Carlos Ghosn. Cum răspunde fostul şef Nissan, întrebat dacă a fugit din Japonia ascuns într-o cutie VIDEO

Data publicării:
ghosn

Fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, cel mai mare constructor auto din lume, a reușit să ajungă în Liban, după ce a fugit din Japonia. Carlos Ghosn era eliberat pe cauțiune și se afla în așteptarea procesului, fiind acuzat în Japonia de mai multe infracțiuni economice. 

Fuga sa din Japonia este învăluită în mister, iar la un moment dat s-a spus că Ghosn a reușit să plece din Japonia ascuns în cutia unui instrument muzical.

După ce a ajuns în Liban, Ghosn a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre acuzațiile care i se aduc. Acesta a denunţat arestul şi a spus că tot ce i s-a întâmplat a fost un complot pentru a-l înlătura de la conducerea cele mai puternice alianţe auto din lume. „Pentru prima dată de când acest coşmar a început, mă pot apăra şi vorbi liber”, a declarat Ghosn, care acum se află în Liban.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Carlos Ghosn a fugit cu un avion privat în Turcia, de unde și-a continuat drumul către Liban, unde a aterizat luni dimineață, 30 decembrie. Acolo s-a reîntâlnit cu soția sa, Carole Ghosn, care ar fi jucat și ea un rol important în fuga fostului director Nissan. 

În cadrul unui interviu acordat BBC, Ghosn a fost întrebat cum a fost experința evadării într-o cutie muzicală. Carlos Ghosn a spus că nu cunoaște o astfel de experiență. Când jurnalistul a insistat pe subiect, spunând că Ghosn a fost în această situație, fostul executiv Renault Nissan a spus că asta se crede. Cu toate acestea, Ghosn a spus că ar fi fost dispus să își asume acest risc.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri