(P) ® Marcă înregistrată: cum se obține, România în topul Oficiului European al Proprietății  Intelectuale (EUIPO)

Data actualizării: Data publicării:
Weizmann-imagine-1

Înregistrarea mărcii este rezultatul unor proceduri specializate care durează aproximativ patru luni dacă depunerea se face la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală - EUIPO (certificat fiind valabil EU, deci inclusiv România) și șapte luni dacă depunerea se face la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci - OSIM (certificatul fiind valabil doar în România).

Oficiul European de Proprietate Intelectuală - EUIPO a desemnat agenția Weizmann & Ariana Partners pe primul loc în raportarea 2021/Q2 (în ultimii 5 ani) ca având cele mai multe interacțiuni (atât înregistrări cât și opoziții, contestații sau alte proceduri) în domeniul mărcilor și designului înregistrat.

Prin www.inregistrare-marci.ro Weizmann & Ariana activează încă din anul 2002 în România.

Radu Bozocea, partener, explică: Certificatul eliberat de EUIPO este valabil în 27 de state la un cost de aproximativ 2.000 euro, iar cel eliberat de OSIM este valabil în România la un cost aproximativ de 1.000 euro. Neapărat trebuie avut în vedere că se emit lunar peste 10.000 certificate de marcă și evident că “locurile” se ocupă. Adică, este din ce în ce mai greu să găsești liberă o poziție pentru un nou brand iar depunerea fără a face o cercetare prealabilă din care să rezulte o încadrare corectă are ca rezultat anularea mărcii și pierderea taxelor, imediat după depunere sau ulterior, chiar și după câțiva ani.

Topul EUIPO este încurajator pentru România, același rating acordat agenției Weizmann & Ariana Partners din România, 43 puncte, fiind acordat tot pentru primul loc și agențiilor din Austria (Burstaller & Partners) și Estonia (Patentdiburoo).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri