Ryanair va anula zboruri din cauza întârzierilor Boeing. Pasagerii afectați vor primi un mail zilele următoare

Data publicării:
avion ryanair
Ryanair va anula zboruri din cauza întârzierilor Boeing. Pasagerii afectați vor primi un mail zilele următoare. FOTO: Profimedia Images

Ryanair a anunţat că programul de zboruri va fi afectat din cauza întârzierilor de livrare a aeronavelor Boeing. Compania aeriană a transmis că pasagerii care vor fi afectați de zborurile anulate vor fi informați prin e-mail în perioada următoare.

Ryanair, care este unul dintre cei mai mari clienţi ai Boeing, a declarat într-un comunicat că se aştepta să primească 27 de avioane între septembrie şi decembrie.

Cu toate acestea, întârzierile de producţie la fabrica de fuzelaje Spirit din Wichita, Kansas, combinate cu reparaţiile Boeing şi întârzierile de livrare din Seattle, au însemnat că operatorul aerian se aşteaptă acum să primească doar 14 avioane între octombrie şi decembrie.

Ryanai nu a spus câte avioane au fost livrate în septembrie .

Compania aeriană irlandeză a spus că lucrează pentru a încerca să accelereze livrările din ianuarie până în mai 2024, dar că, dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind până la începutul anului viitor, ar putea fi nevoită să-şi revizuiască previziunile de trafic.

Un director senior al Ryanair a declarat ulterior pentru Reuters că întârzierile ar putea dura până în vara viitoare şi că este ”prea devreme pentru a spune” dacă va primi comanda completă de 57 de avioane până în mai 2024.

”Credem că ar putea exista unele întârzieri în vara viitoare, dar pe un număr mic de avioane”, a declarat Eddie Wilson, şeful Ryanair DAC, cea mai mare companie aeriană din grup, într-un interviu la Lisabona.

Ryanair şi-a redus deja estimarea de pasageri pentru întregul an la 183,5 milioane, de la 185 milioane în iulie, invocând potenţiale întârzieri ale livrărilor Boeing, precum şi impactul grevelor controlorilor de trafic aerian.

Directorul general al grupului, Michael O'Leary, a criticat constant Boeing de-a lungul anului trecut pentru întârzierile care au afectat livrările până în sezonul său cheie de vară 2023, dar a pus capăt conflictului în mai, cu o tranzacţie de mai multe miliarde de dolari pentru până la 300 de avioane Boeing.

Directorii Ryanair au spus că livrările ”s-au îmbunătăţit semnificativ”, înainte ca Boeing să descopere luna trecută o defecţiune de producţie care a încetinit livrările celor mai bine vândute aeronave, 737 MAX, scrie News.ro.

Anulările zborurilor Ryanair vor intra în vigoare de la sfârşitul lunii octombrie şi vor fi comunicate tuturor pasagerilor afectaţi prin e-mail, în zilele următoare, a spus Ryanair.

Compania nu va mai avea trei aeronave din cele cu sediul pe aeroportul Charleroi din Belgia, două din Dublin şi cinci din aeroporturile italiene, inclusiv Bergamo, Napoli şi Pisa. De asemenea, vor exista reduceri ale numărului de avioane la aeroportul East Midlands din Marea Britanie, Porto din Portugalia şi Köln, Germania, se arată în comunicat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri