Val de concedieri la cea mai mare bancă a Germaniei

Data publicării:
bank

Deutsche Bank a anunţat că va renunţa la nu mai puţin de 35.000 de oameni până în 2020. 20.000 dintre ei vor pleca chiar în următorii doi ani. În plus, colosul bancar anunţă că se retrage de pe 10 pieţe, printre ele Mexic şi Argentina, dar şi Danemarca, Finlanda sau Norvegia.

Ideea e să renunţe la pieţele mai riscante şi să se concentreze pe cele profitabile. În aceeaşi logică, Deutsche Bank va renunţa şi la PostBank, banca sa de retail, dar şi la alte active evaluate împreună la 4 miliarde de euro.

După ce renunţă la operaţiunile mai puţin importante şi la zecile de mii de angajaţi, Deutsche Bank speră să ajungă la economii de aproape 4 miliarde de euro. Sunt disperaţi să facă economii fiindcă pe ultimul trimestru au înregistrat pierderi de 6 miliarde de dolari - mare parte venite din banii puși deoparte pentru ai acoperi eventualele amenzi.

Deutsche Bank a fost recent implicată în multe scandaluri financiare, începând cu încălcarea sancţiunilor pentru Iran şi terminând cu manipularea dobânzii Libor şi a pieţei de schimb valutar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri