Acuzat că amplifică ura împotriva evreilor, Elon Musk se întâlnește cu preşedintele israelian şi cu familiile ostaticilor din Gaza

Data publicării:
Britain AI Summit
Elon Musk. Foto: Profimedia

Miliardarul Elon Musk, acuzat că a amplificat ura împotriva evreilor pe platforma sa de socializare X, se întâlnește luni cu preşedintele israelian, Isaac Herzog, şi cu familiile ostaticilor din Fâșia Gaza, relatează Reuters. Potrivit președinției israeliene, cei doi vor discuta despre lupta online împotriva antisemitismului, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

În cadrul acestei întâlniri, programată pentru luni după-amiază, preşedintele Herzog va fi însoţit de „reprezentanţi ai familiilor ostaticilor deţinuţi de Hamas” şi „va sublinia necesitatea acţiunii de combatere a antisemitismului în creştere online”, au indicat serviciile sale într-un comunicat de presă.

Vizita de luni a lui Elon Musk la Ierusalim are loc în ultima zi a armistiţiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, ce poate fi reînnoit, şi care a permis în ultimele zile eliberare de ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni închişi în Israel.

Organizaţiile evreieşti au raportat o creştere a actelor antisemite în diferite ţări de la începutul acestui război.

Casa Albă l-a acuzat săptămâna trecută pe Elon Musk că a făcut o „promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste” într-una dintre postările sale de pe reţeaua de socializare X. Miliardarul a răspuns unui proprietar de cont, care a scris că evreii încurajează „ura împotriva albilor”, cu acest mesaj: „Ai spus exact adevărul”.

Potrivit Casei Albe, această postare repetă o teorie a conspiraţiei populară printre naţionaliştii albi, conform căreia evreii au un plan secret de a încuraja imigraţia ilegală în ţările occidentale pentru a submina majoritatea albă a acestora.

În luna septembrie, înaintea acestui război, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Elon Musk la San Francisco, cu care a discutat în direct pe platforma X. „Sper că veţi găsi capacitatea de a pune capăt antisemitismului sau de a-l face să dea înapoi, pe cât posibil”, i-a comunicat atunci premierul Israelului.

Presa israeliană a informat duminică seara despre o posibilă întâlnire între Elon Musk şi Benjamin Netanyahu, care nu a fost, totuşi, confirmată luni devreme de biroul prim-ministrului israelian.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri