Alertă în Nigeria: Bărbați înarmați au luat cu asalt palatul unui monarh și l-au ucis. După crimă, au răpit-o pe soția lui

Data actualizării: Data publicării:
politisti in nigeria
Poliția de stat a declarat că a lansat o investigație și că au fost luate măsuri de securitate. FOTO: Shutterstock

Un monarh din Nigeria a fost ucis de mai mulți bărbați înarmați care au luat cu asalt palatul său. După crimă, aceștia au răpit-o pe soția acestuia, potrivit The Guardian.

Mai mulți bărbați înarmați au ucis un monarh din Nigeria și i-au răpit soția, după ce i-au percheziționat palatul, a declarat poliția, în timp ce indignarea crește din cauza unui val de răpiri în întreaga țară.

Atacatorii au luat cu asalt, joi, palatul Oba Aremu Olusegun Cole din sud-vestul statului Kwara, l-au împușcat mortal pe monarh și au răpit-o pe soția acestuia.

Poliția de stat a declarat că a lansat o investigație și că au fost luate măsuri de securitate.

Atacuri similare au loc în mod regulat în Nigeria, care se luptă cu o criză de securitate pe mai multe fronturi. 

Anul trecut, președintele Bola Ahmed Tinubu a venit la putere, promițând să abordeze această problemă, dar criticii spun că violența scapă de sub control.

O companie nigeriană de consultanță a dezvăluit că 3.964 de persoane au fost răpite de când Tinubu a preluat funcția în luna mai.

La începutul anului, infractorii au răpit cinci surori în apropierea capitalei, Abuja, și au ucis una când a trecut termenul limită de răscumpărare, ceea ce i-a făcut pe mai mulți oameni să iasă în stradă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri