Ambasadorul lui Putin în România laudă AUR: „Excepția” care se opune SUA

Data publicării:
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, in fotoliu, cu ochelarii pe nas
Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București. Foto: Facebook

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, a lăudat într-un interviu acordat presei ruse activitatea partidului AUR, precum și a unor „deputații individuali”, cel mai probabil referidu-se la senatoarea indepedentă Diana Șoșoacă, care frecventează recepțiile de la Ambasada Rusiei din România și care a promovat narativele propagandei ruse, precum și la fostul deputat PSD, Dumitru Coarnă, care s-a alăturat recent grupului parlamentar AUR.

Întrebat despre recepția de la Ambasadă cu ocazia Zilei Rusiei și despre invitații săi în raport cu relațiile dintre cele două țări, Kuzmin spune că în România „există un consens proatlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească”, însă „există o excepție aici”.

„Doar deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interese naționale, începe "coșmarul" - sunt acuzați că sunt "agenți ai Kremlinului". Există o excepție aici: la ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să intre pe neașteptate în Parlament. În timp ce cercurile politice românești vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial - SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte aparte "româno-unionist", aşa cum este adesea numit”, a declarat Kuzmin pentru TASS, potrivit Radio România Actualități.

Declarațiile ambasadorului au fost făcute în contextul în care pe 7 iulie, la recepția de la Ambasada Rusiei au participat mai mulți parlamentari printre care ex-parlamentarii AUR Diana Șoșoacă și Francisc Tobă.

„Da, am fost și astăzi la Ambasada Federației Ruse pentru că am fost invitată cu ocazia Zilei Naționale! Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace!”, a scris Șoșoacă pe Facebook, după participarea la recepție.

Recent, senatoarea Diana Șoșoacă a declarat într-un interviu pentru EurAsia Daily că România este o „colonie”, că europenii și americanii vor distrugerea Rusiei, iar Ucraina deține ilegal teritorii, practic toate mesajele propagandei ruse. În cursul anului trecut, Șoșoacă a mers de trei ori la Ambasada Rusiei la București.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri