Anchetă pentru propagarea de ştiri false, în urma unei plângeri a lui Macron

Data publicării:
emmanuel macron fb

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii depuse de Emmanuel Macron pentru fals şi propagare de ştiri false, după ce Marine Le Pen a sugerat miercuri seara, în debaterea dntre cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, că rivalul său ar deţine un ”cont offshore în Bahamas”, relatează News.ro.

În cursul dezbaterii televizate de miercuri seara, candidata Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) la preşedinţie i-a spus candidatului En Marche! „sper că nu vom afla că aveţi un cont offshore în Bahamas”.

În paralel cu dezbaterea, conturi de Twitter cunoscute ca apropiate activiştilor pro-Donald Trump sau legate de Rusia difuzau mesaje care pretindeau să arate documente care-l acuză pe fostul ministru al Economiei al lui Francois Hollande de ”evaziune fiscală”.

„Este de la sine înţeles că toate demersurile judiciare necesare vor fi urmate (împotriva) acestei manevre şi sunt deja (făcute cu) diligenţă”, a anunţat joi consilierul pentru comunicare al lui Emmanuel Macron Sylvain Fort.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri