Armata americană a cerut ajutorul cetățenilor pentru a găsi un avion F-35 dispărut

Data actualizării: Data publicării:
Mošnov, 14.9.2023, Dny nato, přílet, F-35 A, stíhací letoun, armáda, letectvo
Duminică după-amiază, pilotul aeronavei F-35 s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud. Foto: Profimedia Images

Armata americană a lansat un apel către cetăţeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 dispărut, după ce duminică după-amiază pilotul aeronavei s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud, relatează luni AFP, preluată de Agerpres.

Pilotul a supravieţuit, însă armata americană s-a trezit cu o cu totul altă problemă: avionul este imposibil de localizat. Prin urmare, baza aeriană din Charleston, un oraş din sudul Carolinei de Sud, a cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea aeronavei. 

„Dacă aveţi informaţii care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze avionul F-35, vă rugăm să apelaţi Centrul de operaţiuni de apărare al bazei”, a anunţat baza militară pe reţeaua X (fostă Twitter). 

Oficialii bazei aeriene au declarat că au loc operaţiuni de căutare, în coordonare cu autorităţile federale în domeniul aviaţiei, în zona a două lacuri situate la nord de Charleston. 

Costul unui avion de luptă F-35, fabricat de Lockheed Martin, se ridică la aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri