„Avem controlul și împușcăm pe toată lumea”. Teroriștii Al-Shabab au atacat un hotel din Somalia și se luptă cu poliția și armata

Data publicării:
clădire fumegândă în depărtare
Foto: Captură video Twitter

Haos la un hotel din Mogadishu, capitala Somaliei, după ce membrii organizației islamiste Al-Shabab au pătruns cu forța în clădire, au tras focuri de armă și au detonat bombe, relatează BBC. Islamiștii susțin că au controlul clădirii și că vor „împușca pe toată lumea”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele de ordine detașate pentru a-i opri pe atacatori spun că islamiștii au detonat două bombe în apropiere de hotel înainte de a pătrunde în clădire și de a deschide focul.

Hotelul Hayat este un loc des frecventat de angajați ai guvernului federal.

Oficiali de securitate somalezi au declarat că atacatorii au ucis mai mulți oameni și că în aceste momente are loc un schimb de focuri între atacatori, de-o parte și polițiști și armată pe de alta.

Fotografii publicate pe rețelele sociale arată un nor de fum care se degajă din clădire.

„Atacatorii au pus bombe la două mașini din apropierea hotelului. Una dintre ele a distrus bariera, iar o alta a distrus poarta de intrare. Acum, cred că luptătorii se află în interior”, a spus un ofițer de poliție.

O grupare afiliată Al-Qaeda, Al-Shabab se află într-un conflict lung și vechi cu guvernul federal somalez. Organizația controlează o mare parte din teritoriul din sudul și centrul țării și a reușit să se impună chiar și părți controlate de guvernul federal.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri