Bărbatul din Utah care și-a ucis soția, soacra și cei 5 copii a lăsat un bilet de adio. Motivul șocant pentru care a comis crimele

Data actualizării: Data publicării:
Crima Statele Unite
Un bărbat și-a împușcat și ucis cei cinci copii, soția și soacra și apoi s-a sinucis. Foto: Profimedia Images

Un bărbat din Utah care și-a împușcat mortal soția, soacra și cei 5 copii a lăsat un bilet de adio înainte de a se sinucide, în care spunea că „preferă să putrezească în iad” decât să mai fie controlat de soția sa, potrivit anchetatorilor. Culmea, toți cei cu care au vorbit polițiștii spuneau că bărbatul era cel abuziv și care voia să controleze totul, relatează The Independent.

„Este o prostie și nu mai suport nici măcar o zi. Nu vom fi o povară pentru societate. Am tot cerut ajutor și nu m-ați ascultat”, a scris Michael Haight, 42 de ani, într-un bilet de adio inclus în raportul poliției.

Biletul de adio vine în contrast cu alte dezvăluiri incluse în raportul de 57 de pagini al poliției din orașul Enoch, în care Haight este descris ca abuziv. Informația apare chiar în unele mesaje trimise de copiii lui.

Raportul se bazează pe documente publicate după tragedie. Haight era deja subiectul unei investigații de abuz asupra copiilor și a făcut căutări pe Google legate de violență înainte de comiterea crimelor. Haight este prezentat în raportul poliției ca un soț volatil, preocupat să păstreze aparențele în comunitate sa, unde majoritatea locuitorilor sunt membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă (mormoni).

Biletul de adio și detaliile despre cum au fost puse cadavrele în pat, acoperite cu pături, sugerează că crimele au fost planificate și nu a fost vorba de un impuls.

Persoanele apropiate familiei Haight au spus că bărbatul își pierduse locul de muncă de la o companie de asigurări. Soția voia să divorțeze de el, dar Haight a rămas să locuiască în casa familiei. Soacra lui a fost chemată și ea să locuiască acolo din motive de siguranță.

Raportul poliției detaliază, de asemenea, modul în care Haight, soția, soacra sa și cinci copii au fost găsiți în dormitoarele casei, în după-amiaza zilei de 4 ianuarie, după ce un „prieten de familie” a intrat în casă și a văzut cadavrele. Polițiștii fuseseră deja, mai devreme, la locuința familiei Haight, după ce au fost sesizați în legătură cu îngrijorări privind situația familiei, dar nu le-a răspuns nimeni, așa că au plecat.

„Nimeni nu a răspuns la uşă. Nu părea să fie cineva în casă, deoarece nu se auzea niciun zgomot”, a spus un ofițer de poliție din Enoch.

Cei cinci copii aveau vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.

Enoch City este un orăşel de 7.000 de locuitori situat în sud-vestul statului Utah, la peste patru ore de drum de capitala statului, Salt Lake City.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri