China, îngrijorată după atacul masiv lansat de Iran asupra Israelului: „E o extindere a conflictului din Gaza”

Data actualizării: Data publicării:
MCZoPTQ0MCZoYXNoPWFiNzc5YTQ0OTAxYzg1MTlmYWY1ODZiNTJkNDJhZjIy.thumb
Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul chinez de Externe a transmis duminică, că este „profund îngrijorat” de escaladarea situației din Orientul Mijlociu, după atacul masiv lansat de Iran asupra Israelului și face apel „la toate părțile relevante să rămână calme, relatează CNN

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, susține că atacul Iranului din cursul nopții este o „extindere a conflictului din Gaza” și cere o încetare a focului.

„Situația în curs de desfășurare este cea mai recentă extindere a conflictului din Gaza”, a declarat acesta, adăugând că o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care solicită o încetare a focului între Israel și Hamas ar trebui să fie pusă în aplicare fără mai multă întârziere.

China mai cere părților implicate în conflict să dea dovadă de calm și reținere. 

„China face apel la părțile relevante să rămână calme și să dea dovadă de reținere pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor”, a declarat ministerul.

De asemenea, acesta a făcut apel la comunitatea internațională - în special la țările influente - să joace un rol constructiv în menținerea păcii și stabilității regionale.

Iranul a lansat peste 300 de drone și rachete asupra Israelului, a anunţat duminică armata israeliană. IDF a precizat că a interceptat „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

Citește și: LIVE TEXT Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. IDF anunță că a interceptat 99% dintre acestea

Citește și: Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri