Deși insula Maui a fost devastată de incendii, turiștii se plâng de evenimentele anulate și vor rezervări la un restaurant care a ars

Data publicării:
Orașul Lahaina, distrus de incendii.
Orașul Lahaina, distrus de incendii. Foto: Profimedia

Când turiștii din Hawaii și-au întrerupt vacanțele după ce incendiile au devastat insula Maui, omorând cel puțin 110 oameni, unii s-au bucurat că au scăpat cu viață, dar alții s-au plâns că evenimentele pe care le aveau programate au fost anulate, relatează Business Insider.

Angajații din stațiunile din Wailea, o zonă de lux a insulei care nu a fost lovită de incendii, au povestit că mulți dintre oaspeții lor au înțeles că un dezastru s-a produs la doar 50 de kilometri, în orașul istoric Lahaina, unde companiile și casele au ars complet.

Dar alții au fost mai puțin înțelegători, spune Brittany Pounder, o angajată de 34 de ani la Four Seasons, complexul de lux în care a fost filmat primul sezon din „Lotusul alb”. Ea a spus că unii oaspeți s-au plâns de anularea unor evenimente cum ar fi plimbarea cu caii sau tiroliana.

A doua zi după ce o mare parte din centrul orașului Lahaina a fost distrus, un turist din California a cerut o rezervare pentru cină la Lahaina Grill, un restaurant rafinat situat în inima centrului istoric, a spus Pounder.

Lahaina Grill a fost printre restaurantele din Maui care au ars. Compania care deține restaurantul a lansat o colectare de fonduri pe GoFundMe, pentru a strânge bani despre care spune că vor merge direct la angajații care nu mai au case. Peste 40 dintre angajații Lahaina Grill „au pierdut totul” în incendii, potrivit apelului pentru strângerea de fonduri.

Turiștii au fost criticați pentru comportamentul lor după incendiile devastatoare. O femeie din Hawaii a povestit că turiștii înotau și făceau snorkeling în aceleași ape în care au murit oameni cu doar câteva zile înainte, adăugând: „aceasta spune multe despre inima și mintea lor”.

Mai multe voci i-au îndemnat pe turiști să nu vină în Maui și să-și anuleze vacanțele, inclusiv actorul Jason Momoa, originar din Hawaii.

Dar alții sunt îngrijorați că acest lucru ar putea provoca mai multe probleme localnicilor și companiilor care depind de turism.

„Mă tem că dacă oamenii continuă să vadă că „Maui este închis” și li se spune „nu veniți în Maui”, puținele companii rămase vor dispărea. Și atunci insula va pierde totul”, spune Daniel Kalahiki, proprietarul unei camionete cu mâncare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri