Facebook pregătește concedieri masive la nivel mondial. Angajații au primit notificări să-și anuleze călătoriile

Data actualizării: Data publicării:
compania Facebook
Facebook se pregătește de cele mai mari disponibilizări din istoria companiei. Foto: Profimedia Images

Facebook se pregătește de cele mai mari concedieri din ultimii 18 ani, de la înființarea companiei. La scurt timp după disponibilizările de la Twitter, Mark Zuckerberg anunță luni că miercuri, vor începe primele disponibilizări. La sfârșitul lunii septembrie, compania număra peste 87.000 de angajați. Oficialii companiei le-au spus deja angajaților să anuleze călătoriile neesențiale începând cu această săptămână, notează The Wall Street Journal.

Disponibilizările nu vor fi atât d emari ca la Twitter, au anunțat oficialii dar vor fi cele mai mari din istoria de 18 ani a companiei.

Mark Zuckerberg a declarat recent că în viitor compania „va concentra investițiile pe un număr mic de zone de creștere prioritare”.

„Așadar, asta înseamnă că unele echipe vor crește semnificativ, dar majoritatea celorlalte echipe vor rămâne stabile sau se vor micșora în cursul anului viitor”, a spus el la apelul companiei privind veniturile din al treilea trimestru din 26 octombrie.

„În total, ne așteptăm să încheiem 2023 ca o organizație puțin mai mică decât suntem astăzi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei, potrivit The Wall Street Journal.

Disponibilizările sunt anunțate să înceapă în această săptămână, miercuri. Și tot din această companie mii de angajați urmează să fie evaluați în următoarele trei luni.

„În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în companie care nu ar trebui să fie aici”, le-a spus Zuckerberg angajaților la o întâlnire la nivel de companie la sfârșitul lunii iunie.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri