FOTO. Un piton de 5,4 metri capturat în SUA. Cum arată uriașa reptilă

Data publicării:
piton miami
Foto: Facebook

Un piton birmanez lung de 5,4 metri a fost capturat într-o zonă mlăştinoasă şi sălbatică din comitatul Miami-Dade, unde această specie invazivă este prezentă şi provoacă daune ecosistemului, a informat miercuri Fish and Wildlife (FWC) din Florida, relatează miercuri Agerpres, care citează EFE.

piton miami
Foto: Facebook



FWC a postat pe contul său de Facebook o fotografie impresionantă cu pitonul lungit pe un trotuar.

„În lunile mai reci este probabil ca populaţia să vadă pitoni ziua”, a declarat un purtător de cuvânt a FWC.

Pitonul birmanez, un şarpe constrictor uriaş originar din Asia, are un impact negativ asupra zonelor sălbatice din sudul Floridei, mai ales în rezervaţia naturală Everglades, unde se estimează că trăiesc peste 150.000 de exemplare.

Din acest motiv a fost instituit un program de vânătoare a acestor şerpi, care a făcut până acum posibilă eliminarea din parcul natural Everglades a aproximativ 2.000 de exemplare.

Vânătorii, care trebuie să se înregistreze ca atare, primesc o plată pentru ora de lucru de 8,25 de dolari, la care se adaugă sume adiţionale pentru fiecare exemplar capturat, în funcţie de mărimea lor.

Un vânător care a participat recent la acest program a capturat singur un piton de 5,4 lungime şi o greutate de 55 de kilograme în comitatul Miami-Dade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri