Germania întărește securitatea instituțiilor evreiești. Olaf Scholz: Atacurile și violențele antisemite sunt inacceptabile

Data publicării:
scholz
La Berlin au avut loc demonstraţii pro-palestiniene neautorizate. Foto: Olaf Scholz / Sursa foto: Profimedia Images

Cancelarul german a anunţat miercuri întărirea măsurilor de securitate la instituţiile evreieşti din Germania. Olaf Scholz a anunțat această măsură după o tentativă de atac cu cocteiluri Molotov la o sinagogă din Berlin. Atacurile și violențele antisemite sunt inacceptabile, a declarat cancelarul, informează DPA, preluată de Agerpres.

"Este foarte clar că nu vom accepta niciodată atacuri împotriva instituţiilor evreieşti", a declarat Scholz presei la Cairo, unde avea prevăzute întrevederi cu lideri egipteni.

Cancelarul german a adăugat că s-a simţit indignat de atac şi de informaţiile privind scandarea de sloganuri antisemite la manifestaţii pro-palestiniene neautorizate desfăşurate la Berlin şi a asigurat că marea majoritate a germanilor simt la fel.

El a insistat că atacurile, violenţele, revoltele sau protestele cu sloganuri antisemite sunt inacceptabile în Germania.

Autorităţile trebuie să restricţioneze demonstraţiile ilegale şi "poliţia trebuie să protejeze instituţiile evreieşti", "şi vom face acest lucru", a mai spus cancelarul german.

Atacul cu dispozitive incendiare de miercuri a provocat groază şi indignare în rândul comunităţii evreieşti din capitala Germaniei. Sticlele au explodat şi au ars, însă nu au deteriorat clădirea şi nu au provocat răniţi. Ziarul local Tagesspiegel a relatat că dispozitivele incendiare au ratat clădirea şi au ars pe trotuar.

Ofiţeri de poliţie desemnaţi să asigure securitatea centrului evreiesc au fost prezenţi în timpul tentativei de incendiere, însă nu au reuşit să-i aresteze pe atacatori.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce poliţia din Berlin s-a confruntat cu protestatari în timpul unor demonstraţii pro-palestiniene neautorizate din capitala germană, organizate după explozia devastatoare produsă la un spital din Fâşia Gaza care a ucis sute de oameni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri