Hamas a refuzat un nou armistițiu în Fâșia Gaza. Israel: „Vom întoarce fiecare piatră pentru a aduce ostaticii acasă”

Data actualizării: Data publicării:
fasia gaza
Mişcarea palestiniană islamistă Hamas a respins cel mai recent proiect de armistiţiu. FOTO: Profimedia Images

Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, a afirmat duminica aceasta că mişcarea palestiniană islamistă Hamas a respins cel mai recent proiect de armistiţiu, informează AFP, citată de Agerpres.

Respingerea propunerii făcute de cele trei ţări mediatoare în negocieri - SUA, Egiptul şi Qatarul - arată că şeful Hamas din Fâşia Gaza, Yahya „Sinouar nu doreşte un acord umanitar, nici întoarcerea ostaticilor”, subliniază Mossad, într-un comunicat difuzat de biroul prim-ministrului israelian.

Sinouar „continuă să exploateze tensiunile cu Iranul”, în scopul de „a obţine o escaladare în regiune”, adaugă comunicatul dat publicităţii cu câteva ore după un atac masiv şi fără precedent al Teheranului, care a lansat în direcţia Israelului peste 200 de drone şi rachete, fără a provoca pagube însemnate.

Israelul „va continua să lucreze cu toate forţele sale pentru a-şi atinge obiectivele în războiul contra Hamas şi va întoarce fiecare piatră pentru a-i readuce acasă pe ostaticii din Gaza”, adaugă aceeaşi sursă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri