Încă o alertă cu bombă la Versailles. Palatul a fost evacuat pentru a cincea oară

Data actualizării: Data publicării:
palatul versailles evacuat
Încă o alertă cu bombă la Versailles. FOTO: Profimedia Images

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, vineri după-masă, după o nouă alertă cu bombă. Este a cincea amenințare de acest tip din ultimele zile, scrie BFMTV.

„Din motive de securitate, Palatul Versailles evacuează vizitatorii și se va redeschide imediat ce vor fi terminate verificările”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter). 

Informația a fost difuzată în jurul orei 12:40, iar un număr mare de turiști a fost văzut părăsind muzeul.

O echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles. 

Este pentru a cincea oară că Palatul Versailles se închide, începând de sâmbăta trecută. Zona a fost evacută și închisă sâmbătă, marți, miercuri și joi din aceleași motive. Un bărbat a fost arestat vineri dimineață în cadrul anchetei deschise după amenințarea cu bombă de joi.  

Aceste evacuări au fost efectuate în cadrul procedurii declanșate „în cazul unui pachet suspect”, a detaliat, joi, pentru BFMTV.com, biroul de presă al Palatului Versailles. Sâmbăta trecută, „evacuarea a fost efectuată în mai puțin de 10 minute”.

Creșterea alertelor nu afectează programul de vizitare a palatului, potrivit sursei citate. Astfel, vizitatorii pot veni în timpul zilei, dar și seara pentru a participa la evenimente culturale.

„În ciuda evacuărilor din ultimele zile și a anulării unui spectacol muzical de sâmbătă, 14 octombrie, Palatul Versailles nu a constatat nicio anulare a rezervărilor pentru spectacolele viitoare”, a adăugat biroul de presă. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri