A murit cel mai vârstic bărbat din lume. În anul 2022 avea 11 copii și 41 de nepoți

Data publicării:
Juan Vicente Perez Mora
Juan Vicente Perez Mora (foto) a murit la 114 ani. Sursa foto: Profimedia Images

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, devenit în 2022 cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit Guinness World Records, a murit marţi la 114 ani, au anunţat familia sa şi autorităţile din ţara lui natală, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness", a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

Tată a 11 copii, el avea în 2022 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi.

Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.

"La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei", au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri