Angela Merkel cu văl islamic, la televiziunea publică germană

Data publicării:
MERKEL CU BURKAcaptura

Jurnaliştii de la ARD au ilustrat astfel un material despre capacitatea Germaniei de a primi refugiaţi. Imaginile au stârnit însă dispute aprinse pe internet şi au fost comentate şi de presă.

De unii au fost lăudate pentru curaj, de alţii catalogate drept islamofobe.

Postul de televiziune ARD se apără. Susţine că fotomontajul a fost înţeles greşit, că „este o formă satirică de reprezentare, în acord cu valorile jurnalistice ale postului”.

Cu declaraţia pe care a făcut-o - "Vom reuşi!" - cancelarul a ridicat ştacheta, pentru sine, ca şef de guvern, dar şi pentru întreaga ţară. Chiar reuşim sau suntem depăşiţi de situaţie? Această întrebare a generat discuţii aprinse. Şi dacă reuşim, ce se întâmplă cu valorile noastre? Cum ni se schimbă viaţa? Cum reacţionăm atunci când refugiaţii au probleme cu dreptul la egalitate, cu drepturile femeilor, cu libertatea presei şi libertatea de exprimare? Sunt întrebări pentru care nu avem un răspuns şi care stârnesc temeri”, a spus Rainald Becker, moderator ARD.

Jurnalistul german Keno Verseck a explicat la Jurnalul de seară implicațiile pe care le are acest fotomontaj în viața publică din Germania.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri