ITALIA. Berlusconi este încrezător în candidatura lui Angelino Alfano

Data publicării:
08022013 20berlusconi-48393

Încrezător şi plin de umor, Silvio Berlusconi şi-a încurajat susţinătorii cu doar câteva săptămâni înainte de votul pentru un nou parlament. Pentru a câştiga sprijinul partenerilor de coaliţie din Liga Nordului, fostul premier a trebuit să renunţe la visul unui nou mandat, funcţie care ar putea reveni fostul său ministru de Justiţie, Angelino Alfano.

„Am un impuls să fac un lucru, adică să fac aşa şi să spun: Angelino, acum este rândul tău”, a declarat Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei.

Sondajele îl creditează cu prima şansă la victorie şi implicit la postul de premier, pe Pier Luigi Bersani, liderul stângii. Dar distanţa dintre stânga şi dreapta a început să scadă constant de când Il Cavaliere, în vârstă de 76 de ani, a revenit în lumina reflectoarelor.

„Este o revenire extraordinară. Trebuie să schimbăm banda, să trecem pe una rapidă şi să-i depăşim”, a afirmat Berlusconi.

Potrivit analiştilor politici din peninsulă, doar o surpriză ar putea împiedica stânga să câştige alegerile din 24 şi 25 februarie, dar 40 la sută dintre italieni rămân în continuare indecişi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri