Opt pasageri ai unui vas de croazieră au fost abandonați pe o insulă, inclusiv o femeie gravidă. Acum, trebuie să prindă nava din urmă

Data publicării:
vasul de croazieră Norwegian Dawn
Pasagerii au fost abandonați pe insulă cu toate că au ajuns înapoi în port înainte ca nava să plece. Foto: Profimedia Images

Opt pasageri ai unui vas de croazieră, care au fost abandonați pe una dintre insulele statului african São Tomé și Príncipe, după ce s-au întors prea târziu la navă, se chinuie de câteva zile să prindă din urmă vasul Norwegian Dawn în timp ce se deplasează de-a lungul coastei de vest a continentului african, scrie CNN. Printre pasageri se numără mai mulți oameni în vârstă, o persoană paraplegică și o femeie gravidă.

Cei opt pasageri au ajuns cu întârziere înapoi la navă pe data de 27 martie, după ce s-au plimbat singuri pe insulă sau au făcut un tur privat, și au ratat ultima barcă ce îi mai putea duce înapoi pe vas, potrivit declarației companiei Norwegian Cruise Line (NCL).

„Cu toate că este o situație foarte nefericită, vizitatorii sunt responsabili să se asigure că se întorc pe vas la timpul stabilit, care este comunicat tuturor prin interfonul navei, în comunicațiile zilnice și postat chiar înainte de ieșirea de pe vas”, a transmis compania.

NCL a spus că pașapoartele pasagerilor au fost înmânate autorităților portuare pentru a fi colectate de pasageri, care se fac responsabili de costul pe care trebuie să îl plătească pentru a ajunge la următorul port unde ancorează vasul.

Un grup de opt pasageri a petrecut 15 ore călătorind prin șase țări din Africa pentru a încerca să ajungă din urmă vasul în Gambia, potrivit unui cuplu de pasageri americani din Carolina de Sud, Jill și Jay Campbell, care fac parte din acest grup.

Vasul nu s-a putut apropia de țărm, însă, din cauza nivelului scăzut al apei și a mai petrecut o zi în larg. Grupul încearcă acum să ajungă în Senegal, următoarea oprire programată a vasului de croazieră.

Roches Point, 01st September, 2023. Cruise ship Norwegian Dawn nears Roches Point before sunrise while on her way for a day visit to Cobh, Co. Cork, Ireland. - Credit: David Creedon / Alamy Live News
Un grup de opt pasageri a petrecut 15 ore călătorind prin șase țări din Africa pentru a încerca să ajungă din urmă vasul de croazieră. Foto: Profimedia Images

Familia Campbell a spus că unul dintre pasageri a rămas fără medicamente pentru inimă de cinci zile și i s-a făcut rău.

Jay Campbell a explicat că organizatorii turului pe care l-au făcut pe insulă i-au asigurat că vor ajunge înapoi pe vas. Operatorul turului l-a anunțat pe căpitanul vasului că pasagerii se află pe drum, dar că vor întârzia.

Cu toate că vasul era încă în port când aceștia s-au întors, căpitanul nu i-a lăsat să se întoarcă la bord. Autoritățile portuare au încercat să îl contacteze pe căpitan, dar acesta a respins apelul.

Singurul mod pentru pasageri de a contacta echipajul vasului este prin e-mail, însă aceștia nu le-au răspuns, potrivit lui Campbell.

Pentru că nu aveau carduri de credit acceptate în São Tomé și Príncipe, pasagerii au cheltuit mii de dolari de pe cardurile de Visa pentru cazare și alte produse esențiale.

Unul dintre pasageri a avut o urgență medicală și a rămas internată într-un spital de pe insulă. Fiica ei din California încearcă acum să o ajute pe mama ei să se întoarcă în America.

Website-ul CruiseMapper.com arată că vasul de croazieră Norwegian Dawn a ajuns marți în portul din Dakar, Senegal.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri