Patru români condamnați la 25 de ani de închisoare în Marea Britanie pentru exploatare sexuală

Data actualizării: Data publicării:
70817227_558181048322009_250198904602099712_n

Patru români au fost condamnați în Marea Britanie la 25 de ani de închisoare, în total, pentru exploatarea sexuală a unor minore.

Frații Sebastian B., 18 ani, și Ilie Daniel B. 22 ani, împreună cu verii lor Parizian C., 20 de ani, și Adrian C., 20 de ani, au fost acuzați că au exploatat trei minore, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, timp de doi ani. Potrivit anchetatorilor din Manchester, românii au avut drept ținte fete vulnerabile, care își căutau prieteni pe Facebook, relatează britanică, care citează Poliția din Manchester.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Polițiștii din Manchester au descoperit că românii și-au acostat cele trei victime pe Facebook, profitând de faptul că toate aveau niște situații personale complicate. După câteva discuții online, fetele s-au întâlnit cu câte unul din tineri, au fost sechestrate și obligate să întrețină relații intime cu ei.

Una din victime provenea de la o casă de copii, iar alta locuia cu asistenți maternali. În timpul procesului, una din minore a declarat în instanță: „Nu există cuvinte cu care să pot explica ce am trăit”.

Cazul a ajuns în atenția autorităților după ce o prietenă a uneia din victime a depus o sesizare.

Călin P., 20 de ani și Sebastian B., 22 de ani, au fost condamnați la 13, respectiv 3 ani de închisoare de un Tribunal din Manchester. Ilie Daniel B. a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare, iar Adrian C., la 1 an de închisoare.

Acești bărbați care au fost condamnați astăzi au țintit în mod intenționat tinerele victime din acest dosar pentru că erau minore și pentru că erau vulnerabile. Victimele erau doar niște copii la momentul în care au fost supuse unei exploatări sexuale îngrozitoare, dar au arătat mult curaj ieșind în față și oferind dovezi împotriva celor care le-au abuzat”, a declarat procurorul Lisa O’Neill.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri