Personaj controversat. Cele mai excentrice replici ale lui Hugo Chavez

Data publicării:
06022013 20m 20hugo 20chavez 20personaj-53279

Fostul preşedinte al Venezuelei, Hugo Chavez,decedat ieri, la vârsta de 58 de ani, la Caracas, după o lungă suferință, era renumit pentru declaraţiile excentrice.

Adversar declarat al Statelor Unite, Hugo Chavez nu s-a sfiit să îl atace pe George W. Bush, pe vremea când acesta era preşedinte al Statelor Unite, ori de câte ori a avut ocazia.

„Eşti un ignorant, eşti un măgar, Domnule Pericol!”, i s-a adresat Hugo Chavez fostului președinte american.

În cadrul intervenţiilor sale televizate, Chavez tuna şi fulgera la adresa liderului SUA, criticat pentru campania din Irak.

„Cel mai mare rău de pe planeta asta, răul răului se numeşte George W. Bush! Dumneze să scape lumea de pacostea asta! Pentru că este un asasin, un bolnav psihic , ce să mai zic ... Un laş!”, spunea Hugo Chavez

Atac și la Condolezza Rice

Nici fostul secretar de stat american, Condolezza Rice, nu a scăpat de ironiile lui Chavez.

„Nu te pune cu mine, fetiţo! Am învăţat engleza pentru că vreau să o văd pe Condoleezza. Vreau să o văd pe Condoleezza. Pentru că, ştiţi, ea nu ştie spaniolă”, spunea Hugo Chavez.

În 2006, Hugo Chavez a stârnit hohote de râs la Adunarea Generală a ONU, unde a vorbit a doua zi după George W. Bush.

„Diavolul a fost în casa asta. Diavolul a fost aici ieri. Încă simt mirosul de pucioasă...!”, spunea Hugo Chavez.

A cântat și a dansat în campania electorală

Tot atunci, liderul Venezuelei s-a dat în spectacol, cântând în faţa liderilor lumii.

Acasă i-a plăcut să facă show la fiecare apariţie publică. Aşa a făcut şi în ultima sa campanie electorală, cea de anul trecut.

De dragul puterii. Hugo Chavez a cântat, a dansat, a electrizat mulţimile la mitinguri, pentru a-i convinge pe oameni că este în stare să conducă în continuare Venezuela. Chavez a câştigat alegerile, dar a pierdut în cele din urmă lupta cu cancerul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri