Statele Unite se confruntă cu incendii de proporții, dar și cu inundații

Data publicării:
incendii

Într-o singură zi, incendiile din sudul Californiei s-au întins pe o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi. Cel puţin 10 case s-au făcut scrum. Cei care au fugit din calea flăcărilor au trecut prin clipe de coşmar.

Flăcările sunt înteţite de vânt. Peste o mie de pompieri ajutaţi de 13 elicoptere şi şase avioane se luptă să stingă focul, dar până acum au reuşit doar să îl controleze în proporţie de 20 %. Incendiul a ajuns la 90 de kilometri est de Los Angeles şi ameninţă 500 de locuinţe din cinci localităţi.

În regiunile din centru şi est a plouat cu găleata, iar numeroase râuri au ieşit din matcă, în Missouri, Kansas, Arkansas, Tennessee şi Oklahoma. Sute de case au fost avariate, iar traficul pe mai multe autostrăzi a fost blocat. Cel mai afectat este statul Tennessee. Oraşul Nashville a fost inundat, şi aproape o mie de locuinţe au rămas fără curent electric.

Pompierii au intervenit pentru a recupera zeci de oameni care s-au refugiat pe acoperişuri. Printre cei salvaţi s-a numărat şi un bebeluş de 4 luni. Mai multe regiuni din statele Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud sunt sub alertă de inundaţii. Meteorologii au avertizat că noi furtuni sunt aşteptate în zilele ce vin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri