Un bărbat a fost găsit mort, în mijlocul străzii. S-a dovedit că acesta căzuse dintr-un balon cu aer cald

Data actualizării: Data publicării:
balon cu aer cald colorat ridicat in aer
Un bărbat a murit după ce a căzut dintr-un balon cu aer cald FOTO: Shutterstock

Un bărbat a murit după ce a căzut dintr-un balon cu aer cald, în nord-estul oraşului Melbourne. Serviciile de urgenţă au fost alertate atunci când pe Albert Street, în Preston, a fost descoperit un cadavru, în dimineața zilei de luni, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Decesul nu este tratat ca fiind suspect, iar poliţia va pregăti un raport pentru medicul legist.

Balonul a aterizat în siguranţă în Parcul Yarra Bend, a declarat poliţia. Potrivit presei, celorlalţi pasageri li s-a oferit consiliere psihologică.

Reporterul Izabella Staskowski a spus la postul de radio 3AW că a fost o „scenă cu adevărat şocantă” pentru localnici, Albert Street fiind o zonă cu multe case.

National Commercial Hot Air Ballooning Industry şi Australian Ballooning Federation au emis un comunicat după ce compania BalloonMan a fost solicitată să comenteze. În comunicat, grupurile au transmis condoleanţe celor dragi bărbatului.

„Nacelele baloanelor cu aer cald sunt proiectate cu gândul la siguranţă, în special pentru a împiedica pasagerii să cadă accidental. Pasagerii şi pilotul sunt traumatizaţi, ceea ce este de înţeles, de această tragedie, iar operatorul organizează sprijin psihologic şi consiliere pentru toţi cei afectaţi”, se precizează în comunicat.

Balonul cu aer cald a decolat din rezervaţia CT Barling, Reservoir, la ora 7 dimineaţa, iar bărbatul a căzut la scurt timp după aceea.

Cazul este investigat şi de WorkSafe Victoria, Biroul pentru siguranţa transportului aerian şi Autoritatea pentru siguranţa aviaţiei civile.

În aprilie 2022, un balon cu aer cald aflat la zborul său inaugural, cu 13 pasageri şi un pilot la bord, a fost nevoit să aterizeze printre clădirile din Elwood, în sud-estul oraşului Melbourne. Trei persoane au suferit răni uşoare.

Alte două persoane au fost rănite în ajunul Anului Nou din 2021 în timpul unei aterizări bruşte pe un câmp din apropiere de Lilydale, la est de Melbourne, în care nacela balonului a fost târâtă 30 de metri.

O scurgere de combustibil a provocat, de asemenea, un incendiu la un balon cu aer cald care zbura deasupra statului Victoria în ziua de Boxing Day din 2018, iar unul dintre cei 15 pasageri s-a tăiat la mână după ce nacela a aterizat pe copaci.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri