Un cadavru a fost turnat în beton în urmă cu 35 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este victima

Data actualizării: Data publicării:
cadavru-beton
În urmă cu 35, în statul Georgia din SUA a fost descoperit cadavrul unei fetițe turnat în beton FOTO: Georgia Bureau of Investigation

În urmă cu 35, în statul Georgia din SUA a fost descoperit un cadavru turnat în beton. Trupul îi aparținea unei fetițe de aproximativ 5 ani, însă identitatea ei a rămas un mister până acum. Mai mult, polițiștii au descoperit probe în baza cărora mama fetiței și iubitul ei de atunci, care sunt în viață, au fost acuzați de crimă.

Testele ADN și un pont crucial pe care l-a primit poliția la începutul acestui ani au elucidat într-un final misterul și au dus la rezolvarea cazului. Victima, cunoscută decenii la rând sub numele Baby Jane Doe, a fost identificată drept Kenyatta Odom, relatează Sky News.

fetita
Victima, cunoscută decenii la rând sub numele Baby Jane Doe, a fost identificată drept Kenyatta Odom FOTO: Georgia Bureau of Investigation

Ea a fost ucisă în orașul în care s-a născut, Albany, din Georgia, însă cadavrul ei a fost aruncat la aproape 200 km distanță, la marginea orașului Waycross, a declarat Jason Seacrist, anchetator din Georgia.

La 21 decembrie 1988, într-o pădure, un bărbat a găsit mai multe piese de mobilier vechi, dar și o cutie tv care fusese umplută cu beton. I s-a părut foarte ciudat și a sunat la biroului șerifului. În aceeași zi a fost demarată o anchetă în care polițiștii nu au reușit să facă progrese timp de peste 3 decenii.

„Copilul care a fost aruncat într-o grămadă cu gunoi a fost identificat și acum îi facem dreptate”, a spus Jason Seacrist.

Mama fetei, Evelyn Odom, în vârstă de 56 de ani, și Ulyster Sanders, iubitul ei de atunci, au fost arestați. Sunt acuzați amândoi de crimă.

Șeriful Carl James, care a fost unul dintre detectivii trimiși la fața locului în ziua respectivă, a spus că „nu eram pregătiți pentru ceea ce aveam să găsim”. Ofițerii au descoperit în betonul turnat în cutie cadavrul unui copil care fusese înfășurat într-o pătură.

James a spus că, de-a lungul timpului, cazul a fost tratat cu un interes special, însă nicio pistă nu a fost de ajutor și informațiile verificate nu au dus nicăieri.

O bucată din ziarul The Albany Herald găsită în apropiere le-a oferit polițiștilor un indiciu despre posibila origine a copilului.

În decembrie 2022, ofițerii au făcut un nou un apel public în Albany și au spus că oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru orice informație care ar putea să ducă la elucidarea cazului. La scurt timp, în luna ianuarie, o femeie a sunat și a oferit pontul așteptat.

Știa că un copil dispăruse în urmă cu aproximativ 30 de ani și că mama spunea că a plecat să locuiască cu tatăl. Această persoană nu a crezut niciodată povestea spusă de mamă”, a spus Seacrist.

Această informație i-a ajutat pe anchetatori să identifice în sfârșit victima și să formuleze acuzații pentru moartea ei.

Polițiștii nu au spus cum a fost ucisă fetița, însă un raport medico-legal ar fi evidețiat că aceasta suferise arsuri grave la picioare.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri