"Un demon printre noi". Un arhitect din Manhattan e acuzat că a ucis mai multe femei în 2010. A fost dat de gol de o cutie de pizza

Data actualizării: Data publicării:
Rex Heuermann
Un arhitect a fost acuzat de moartea a trei femei, într-un dosar deschis acum zece ani cu privire la 11 crime comise în New York. FOTO: Profimedia Images

Un arhitect a fost acuzat de moartea a trei femei, într-un dosar deschis acum zece ani cu privire la 11 crime comise în New York. El a fost găsit după ce anchetatorii au comparat ADN-ul de pe o cutie de pizza aruncată de suspect cu  probele găsite pe rămășițele femeilor, scrie BBC.

Este vorba despre Rex Heuermann, în vârstă de 59 de ani. El este acuzat că le-a ucis pe Melissa Barthelemy, Megan Waterman și Amber Costello, fiind suspectat și de moartea unei a patra femei.

Vineri, el pledat nevinovat.

Anchetatorii spun însă că au comparat ADN-ul de pe o cutie de pizza pe care suspectul a aruncat-o în 2023 la un tomberon în Manhattan cu probele găsite pe rămășițele femeilor. Comisarul de Rodney Harrison a declarat într-o conferință de presă: „Rex Heuermann este un demon care umblă printre noi – un prădător care a distrus familii”.

Suspectul a fost arestat joi, după ce a fost găsit la domiciliul lui. Este acuzat de crimă de gradul 1, iar judecătorul din dosar a dispus ca el să rămână în arest din cauza faptelor sale de o duritate extremă.

În timpul procesului, Heuermann ar fi izbucnit în lacrimi și i-ar fi spus avocatului: „Nu am făcut așa ceva”. Avocatul Michael Brown a spus că probele sunt interpretabile și că așteaptă ca acest caz să fie judecat de magistrați, nu de opinia publică.

Melissa Barthelemy, Megan Waterman și Amber Costello au fost găsite moarte în 2010, lângă cea de-a patra victimă, Maureen Brainard-Barnes.Toate erau prostituate, au stabilit procurorii. Prim pocurorul din Suffolk, Ray Tierney, a declarat în conferința de presă de vineri că fiecare dintre cele patru victime a fost găsită legată cu curele, cu bandă adezivă, iar una era înfășurată în pânză.

La dosar, procurorii au înregistrări ale convorbirilor telefonice ale lui Heuermann și imagini cu o camionetă văzută lângă casa uneia dintre victime.  Înregistrările telefonice au permis, de asemenea, anchetatorilor să stabilească că decesele au avut loc atunci când soția și copiii lui Heuermann erau plecați din oraș.

Rex Heuermann deține RH Consultants and Associates, o firmă de arhitectură din Manhattan care se descrie drept „prima firmă de arhitectură din New York”.

Associated Press a raportat că are o fiică și un fiu vitreg. Un vecin a spus despre suspect că mergea la serviciu în fiecare dimineață, îmbrăcat la costum și cravată și purtând o servietă. Poliția a stabilit că Heuermann avea licențe pentru 92 de arme și că în casă avea un „seif foarte mare” în care erau păstrate armele de foc.

Vecinii lui s-au declarat surprinși de arestarea lui și au povestit că era un bărbat liniștit care nu deranja pe nimeni: "Suntem șocați. Pentru că acesta este un cartier foarte, foarte liniștit. Toată lumea se cunoaște, toți vecinii noștri, suntem cu toții prietenoși."

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri