Vaticanul spune că a descoperit indicii noi în legătură cu dispariția misterioasă, în urmă cu 40 de ani, a Emanuelei Orlandi

Data publicării:
ultima fotografie cu Emanuela Orlandi
Emanuela Orlandi a dispărut fără urmă pe 22 iunie 1983. Foto: Profimedia Images

Procurorul șef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a declarat joi că a descoperit noi indicii care merită „o investigare suplimentară” cu privire la dispariția în urmă cu 40 de ani a Emanuelei Orlandi, scrie Reuters.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat laic în gospodăria papală, nu s-a mai întors acasă pe 22 iunie 1983, după o lecție de muzică la Roma. Ea avea 15 ani la acea vreme și locuia în orașul Vatican. Dispariția ei este unul dintre cele mai mari mistere din Italia.

Cazul a atras din nou atenția la nivel mondial după lansarea, la sfârșitul anului trecut, a seriei Netflix „Vatican Girl”.

Procurorul șef al Vaticanului Alessandro Diddi a anunțat în ianuarie că redeschide ancheta.

Joi, el a spus că echipa sa a analizat toate dovezile disponibile și a vorbit cu oameni care au lucrat în „anumite birouri” cu patru decenii în urmă „confirmând anumite indicii demne de o investigare suplimentară”.

El a spus într-o declarație că a predat recent concluziile sale procurorilor italieni, pentru ca aceștia să poată decide ce să facă mai departe. Vaticanul a spus că Diddi va continua să urmărească cazul și este conștient de suferința familiei.

Papa Francisc l-a criticat public pe fratele lui Orlandi în aprilie, după ce acesta a redat o casetă audio la televiziunea națională de la un presupus mafiot care spunea că fetele au fost aduse în Vatican pentru a fi molestate și că papa la acea vreme, Ioan Paul al II-lea, știa despre asta.

Fratele Emanuelei, Pietro Orlandi, a declarat joi că va organiza un protest în Piața Sf. Petru duminică, când Papa Francisc va da binecuvântarea săptămânală credincioșilor.

„Le-am spus tuturor să aducă o fotografie cu Emanuela”, a declarat el la radio RAI. „O fac pentru că sper cu adevărat că (papa) poate spune câteva cuvinte de speranță”.

Teoriile despre dispariția Emanuelei Orlandi au variat de la speculații că ar fi avut legătură cu un complot pentru uciderea Papei Paul, la sugestii că a fost răpită de lumea interlopă de la Roma, până la acuzațiile că a fost victima unui grup de preoți pedofili.

Citește și Papa și Emanuela Orlandi. O nouă teorie în legătură cu misterioasa dispariție ar putea zgudui Vaticanul

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri